Kahveli ve çikolatalı ekler nasıl yapılır? Evde kolayca yapabileceğiniz nefis ekler tatlının tarifi
Çikolatalı ekler, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofraların yıldızı olan, klasik bir Fransız tatlısıdır. Evde hazırlanan çikolatalı ekler, hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik bir seçenektir. İşte size enfes bir çikolatalı ekler tarifi:
Çikolatalı ekler, hafif ve yumuşak hamurunun içine krema doldurularak, üstüne çikolata sosu dökülerek yapılan mutfakların geleneksel bir tatlıdır. Evde kolayca yapabileceğiniz bu nefis tatlının tarifi aşağıda:
Bu tarif için kullanılan Şu hamuru tarifi ve ölçüsü için: Choux Hamuru-Şu Hamuru tarifine sitemizden ulaşabilirsiniz.
Ocakta sütü ağır ateşte kaynama noktasına getirin. Bir karıştırma kabına nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Bütün yumurta ve yumurta sarılarını ilave edip bütünleşene kadar balon telle karıştırın. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve bir yandan nişastalı karışımı seri şekilde karıştırın ki topaklanma olmasın aynı zamanda yumurtalar hızla pişmiş olmasın. Karışımın hepsini tekrardan sütü ısıttığınız tencereye dökün. Karışımı koyulaşana kadar pişirin. Bitter çikolatayı ve kahveyi ilave edin ve soğuyana kadar karıştırın. Kremayı kullanacağınız zaman çırpılmış kremayı da ekleyip bütünleşene kadar karıştırın. Yıldız uç takılmış krema sıkma torbasına doldurun ve buzdolabında soğumaya bırakın. Şu Hamurları pişirmek için tepsinizi ve hamurunuzu hazırladıktan sonra ikişer cm aralıklar bırakarak parmak uzunluğunda ve kalınlığında olacak şekilde sıkın. Hamuru fırına verip 30-45 dakika üzerileri iyice kızarana kadar pişirin.
Soğuduklarında keskin bir bıçakla enine kesin ve aralarına bitter kremadan sıkın. Üstlerini eritilmiş bitter çikolataya batırın ve kapatın. Beyaz çikolatayı sıkma torbasına doldurun, iğne ucu kadar kesip sallayarak üzerlerinde gezdirin ve süsleyin. Servis etmeden önce buzdolabında 1 saat soğutun.
30 dakikada hazırlanan kahveli ve çikolatalı ekler 60 dakikada pişer.
Zorluk seviyesi orta olan kahveli ve çikolatalı ekler kalorisi 216,5.